Universiteit Leiden

nl en

Vereniging van Oud-Sterrewachters

Bestuur

Het huidige bestuur van de Vereniging van Oud-Sterrewachters bestaat uit Niels van Weeren, Maaike Damen, Gerben Zwart en Anthony Brown (contactpersoon Sterrewacht).

Niels van Weeren

Mijn naam is Niels van Weeren (1962). Begin 1988 ben ik afgestudeerd in Sterrenkunde met Informatica. Mijn ‘groot onderzoek’ betrof de actieve kern van Seyfert galaxies en werd deels op ESTEC uitgevoerd. Hierna koos ik voor een loopbaan in het bedrijfsleven, waar ik me richtte op IT en in het bijzonder (Advanced) Analytics en BI. Ik heb eerst 9 jaar voor KLM gewerkt en ben sinds 1997 in dienst bij ING, als IT manager. Voor mij is de VO-S als actieve alumnivereniging een prima manier om de warme banden met ‘onze’ Sterrewacht in stand te houden. Ik vind het heel waardevol dat ik (sinds 2010) als voorzitter een steentje kan bijdragen om die relatie verder te verstevigen.

Maaike Damen

Mijn naam is Maaike Damen en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Sterrewacht. Daarna heb ik promotie-onderzoek gedaan naar de evolutie van afgelegen sterrenstelsels bij Marijn Franx. Na mijn promotie ben ik gaan werken bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In mijn dagelijks werk zet ik me nog steeds in voor de sterrenkunde. Zo coördineer ik een programma voor (exo)planeetonderzoek en ben regelmatig bij ASTRON op bezoek om de onderzoekers daar bij te praten over de laatste ontwikkelingen bij NWO en vice versa. Sinds eind 2018 ben ik lid van het bestuur van de VO-S en heb ik het stokje van secretaris van Gerben overgenomen.

Gerben Zwart

Mijn naam is Gerben Zwart (1966). In 1990 ben ik afgestudeerd in de Sterrenkunde. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik mij bezig gehouden met interstellaire stofwolken in daarvoor de Astroscan veelvuldig ingezet. Verder ook radiowaarnemingen gedaan met de Dwingeloo telescoop en nog optische platen belicht met de fotografische kijker van de Oude Sterrewacht. Naast al deze ‘antieke’ technologie vooral veel met computers en dataverwerking bezig geweest. Na mijn studie ben ik gaan werken bij NEA Transportonderzoek en -opleiding. Enkele jaren geleden is dit met enkele andere onderzoeksbureau’s gefuseerd en is nu onder de naam Panteia een van de toonaangevende beleidsonderzoeksbureau’s van Nederland. In 2002 ben ik toegetreden tot het bestuur van de VO-S. Ik heb eerst de rol van secretaris vervuld. Sinds november 2008 ben ik penningmeester

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.