Universiteit Leiden

nl en

Vereniging van Oud-Sterrewachters

Bestuur

Het huidige bestuur van de Vereniging van Oud-Sterrewachters bestaat uit Niels van Weeren, Gerben Zwart ,Yuen Ng en Anthony Brown (contactpersoon Sterrewacht).

Niels van Weeren

Niels van Weeren

Mijn naam is Niels van Weeren (1962). Begin 1988 ben ik afgestudeerd in Sterrenkunde met Informatica. Mijn ‘groot onderzoek’ betrof de actieve kern van Seyfert galaxies en werd deels op ESTEC uitgevoerd. Hierna koos ik voor een loopbaan in het bedrijfsleven, waar ik me richtte op IT en in het bijzonder (Advanced) Analytics en BI. Ik heb eerst 9 jaar voor KLM gewerkt en ben sinds 1997 in dienst bij ING, als IT manager. Voor mij is de VO-S als actieve alumnivereniging een prima manier om de warme banden met ‘onze’ Sterrewacht in stand te houden. Ik vind het heel waardevol dat ik (sinds 2010) als voorzitter een steentje kan bijdragen om die relatie verder te verstevigen.

 

Gerben Zwart

Gerben Zwart

Mijn naam is Gerben Zwart (1966). In 1990 ben ik afgestudeerd in de Sterrenkunde. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik mij bezig gehouden met interstellaire stofwolken in daarvoor de Astroscan veelvuldig ingezet. Verder ook radiowaarnemingen gedaan met de Dwingeloo telescoop en nog optische platen belicht met de fotografische kijker van de Oude Sterrewacht. Naast al deze ‘antieke’ technologie vooral veel met computers en dataverwerking bezig geweest. Na mijn studie ben ik gaan werken bij NEA Transportonderzoek en –opleiding. Enkele jaren geleden is dit met enkele andere onderzoeksbureau’s gefuseerd en is nu onder de naam Panteia een van de toonaangevende beleidsonderzoeksbureau’s van Nederland. In 2002 ben ik toegetreden tot het bestuur van de VO-S en sinds 2007 vervul ik de rol van secretaris.

Yuen Ng

Yuen Ng

Mijn naam is Yuen Keong Ng. Ik ben penningmeester van de vereniging. Ik ben in Amsterdam geboren en getogen en ik heb aan de UvA sterrenkunde gestudeerd. Na mijn doctoraalstudie ben ik in 1988 bij de Sterrewacht beland voor mijn promotieonderzoek. Met de Astroscan digitaliseerde ik fotografische platen van het lage extinctie veld Palomar-Groningen nummer 3. Na mijn promotie heb ik in 1995 drie jaar als postdoc in Parijs gewerkt. Momenteel werk ik bij CITO en ben ik actief als staatsexamen examinator natuurkunde en informtica.  Wij willen met het bestuur VO-S-ers stimuleren regelmatig bijeen te komen om niet alleen de nieuwste ontwikkelingen en ontdekkingen over hun vakgebied te horen, maar ook om vriendschappen te onderhouden. De VO-S heeft een groot netwerk dat zich niet alleen beperkt tot de Sterrenkunde, maar dat veel verder reikt!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie