Universiteit Leiden

nl en

Sociaal recht

Masterclass Arbeidsrecht

De studenten van de master Arbeidsrecht kunnen naast het regulier onderwijsprogramma ook deelnemen aan de uitdagende Masterclass. De Masterclass is een extra programma voor ambitieuze, nieuwsgierige masterstudenten die uitdaging zoeken naast hun reguliere studie. Je profiteert van kleinschalig onderwijs, waarin veel ruimte is voor discussie.

Het programma bestaat uit inhoudelijke discussiebijeenkomsten en referaten die door de studenten grondig zullen moeten worden voorbereid. Ook krijgen de studenten door bezoeken aan diverse instanties de mogelijkheid om een uniek kijkje te nemen in de keuken van onder andere de rechterlijke macht, de advocatuur en het bedrijfsleven. De masterstudenten die in het collegejaar 2017-2018 hebben deelgenomen aan het programma waren zeer onder de indruk van de discussiebijeenkomst met de vice-president van civiele kamer van de Hoge Raad mr. C.A. Streefkerk. Naast een interessante bespreking van vijf uitspraken die de heer Streefkerk als voorbereiding aan de studenten had opgegeven, was tevens ruimte voor vragen over de organisatie van de Hoge Raad en het werk van het wetenschappelijk bureau.

De studenten op de foto met mr. C.A. Streefkerk. Op de achtergrond een schilderij van Helen Verhoeven genaamd “de Hoge Raad”. Het schilderij bevat kunsthistorische verwijzingen naar de ontwikkeling van het Nederlands recht en de grondwet. We zien voormalige politici, geleerden, staatshoofden en filosofen. Naast het recht is ook het onrecht, agressie en geweld zichtbaar (uitvergrote verbeelding van de bloederige moord op de gebroeders De Witt) 2017-2018.
bezoek Masterclass aan de voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw A. Broekers-Knol (2017-2017)
Bezoek Masterclass aan Hoge Raad, in de grote raadkamer (2016-2017)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.