Universiteit Leiden

nl en

Jeugdrecht

Onderwijs

De afdeling Jeugdrecht richt zich in haar onderwijs op de positie van het kind in het nationale en internationale recht.

De afdeling Jeugdrecht biedt hoogwaardig onderwijs aan op bachelor- en (advanced) masterniveau voor studenten uit binnen- en buitenland.  Ook ontwikkelt de afdeling regelmatig postacademisch onderwijs voor professionals met een juridische of niet-juridische achtergrond.

Het onderwijs wordt gedreven door wetenschappelijk onderzoek. Bovendien is er altijd aandacht  voor de praktijk. De docenten zijn gekwalificeerd, toegankelijk en beschikken over specifieke deskundigheid. De afdeling Jeugdrecht heeft de loopbaanperspectieven van student en professional hoog in het vaandel staan.

De afdeling Jeugdrecht verzorgt de enige masteropleiding in Nederland op het terrein van het jeugdrecht, de Master Jeugdrecht. In september 2015 is de Advanced Master International Children’s Rights gestart, eveneens een uniek internationaal onderwijsprogramma. Daarnaast biedt de afdeling keuzeonderwijs aan in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en in de interdisciplinaire minor Kindermishandeling en Verwaarlozing.

Sinds 2013 verzorgt de afdeling Jeugdrecht jaarlijks een summer school programma op het terrein van internationale kinderrechten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.