Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Onderzoeksproject

Supramolecular peptide amphiphile nanoparticles as a novel allergy vaccine

.

Contact Alexander Kros
Financiering TKI-NCITKI-NCI

Prof. Wim Jiskoot (LACDR)
Prof. Ronald van Reen (AMC)
HAL Allergy
Crossbeta Biosciences

Het team van dr. Alexander Kros bestaat uit de Leidse bio-farmaceut Wim Jiskoot en Prof. Ronald van Reen (AMC). Samen met het Amsterdam Medisch Centrum en de bedrijven HAL Allergy en Crossbeta Biosciences gaan zij op zoek naar een effectief allergie-vaccin. Zij gaan op peptiden gebaseerde amfifiele, zeep-achtige moleculen ontwerpen die zelfassembleren tot gedefinieerde nanoscopische objecten met controle over de grootte en de vorm. Deze assemblages vormen specifieke complexen met allergenen en worden gebruikt om een effectief allergie-vaccin te ontwerpen waarbij geldt, kleiner is beter! De verwachting is dat goed gedefinieerde vaccins beter hun doel bereiken waardoor zij een betere bescherming bieden.