Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

FearLess Project

FearLess is een internationaal onderzoeksproject waarbij we onderzoeken hoe kinderen en jongeren emoties reguleren. Dagelijks ervaren we emoties als blijdschap, angst, verdriet of boosheid en hoewel het soms heerlijk kan zijn om je te verliezen in een schaterlach, is het ook belangrijk dat we deze emoties kunnen reguleren. Hoe werkt dit nu? En hoe ontwikkelt zich dit in kinderen en jongeren? Dit onderzoek kijkt naar neurale mechanismes van emotie regulatie bij kinderen en jongeren.

Looptijd
2022 - 2026
Contact
Marieke Bos
Financiering
Swedish Research Council en Wallenberg Academy van de Knut and Alice Wallenberg Foundation
Partners

Stockholm University

Ben jij klaar om 'fearless' te zijn en de wereld van emoties te verkennen? Het FearLess Project houdt zich bezig met de ontwikkeling van het reguleren van emoties van kinderen en jongeren. Hierbij kijken we naar hormonen, huidgeleiding en hersenactiviteit terwijl we je vragen emoties te reguleren.

Met het begrijpen van hoe onze hersenen werken en hoe we met emoties omgaan, kan dit onderzoek bijdragen aan het optimaliseren van behandelingen voor angststoornissen. Daarom zet het FearLess-team zich in om kennis te verspreiden over het brein en emoties door langs te gaan bij scholen en workshops te leveren op evenementen

Nu komt het spannende deel: we hebben JOU nodig voor dit baanbrekende onderzoek! Door deel te nemen aan ons project draag je bij aan de vooruitgang van wetenschappelijke kennis en help je ons waardevolle inzichten te verkrijgen.

Dus, ben jij klaar voor de uitdaging? Sluit je aan bij ons op deze moedige reis en laten we samen het verschil maken!

Aanmelden

Hey daar, ben jij ook nieuwsgierig naar hoe jouw emoties werken en hoe jij hiermee omgaat? Dan hebben wij iets gaafs voor je! Wij zijn op zoek naar deelnemers voor ons onderzoek naar emotieregulatie en hoe dit werkt in de hersenen. We willen graag weten hoe jij emoties ervaart en hoe je hiermee omgaat. En wist je dat we dit gaan onderzoeken in je hersenen? Ja, je leest het goed, we gaan jouw hersenactiviteit meten en we gaan nog een stap verder. We zijn ook benieuwd naar wat hormonen met jouw gedrag doen. Hormonen hebben invloed op van alles, van je humeur tot de groei van je lichaam. Daarom gaan we ook vragen om wat speeksel in een buisje te verzamelen. Geen zorgen, we begeleiden je bij het onderzoek en zorgen dat het leuk en interessant is. Dus, ben jij ook benieuwd naar hoe jij omgaat met emoties en hoe jouw hersenen en hormonen daarbij betrokken zijn? Meld je dan aan voor ons onderzoek en help mee bij het ontdekken.

Aanmelden

Heeft uw kind interesse en willen jullie meedoen met het onderzoek? Meld jullie dan aan via de knop 'aanmelden' recht bovenin. Wii zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen om meer over het onderzoek te vertellen. Daarnaast zullen we controleren of uw kind voldoet aan de inclusiecriteria van het onderzoek. Voor dit onderzoek is het belangrijk dat uw kind 9-16 jaar oud is, vloeiend Nederlands spreekt en rechtshandig is. Voor deelname aan het onderzoek mag uw kind geen psychiatrische conditie of hoofdtrauma (gehad) hebben. Ook zal er worden gecontroleerd of uw kind geen metal in het lichaam heeft of dat er andere factoren zin waardoor het niet veilig is om deel te nemen. Is er groen licht? Dan plannen wij meteen een datum in voor het onderzoek!

Locatie en tijdsduur

Het meten van hersenactiviteit doen wij met behulp van de MRI in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden (Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden). Het onderzoek zal ongeveer 3 uur duren.

Wat kunnen jullie verwachten?

Om het onderzoeken van hormonen mogelijk te maken zal uw kind, in de ochtend voorafgaand aan het bezoek, wat speeksel in een buisje doen. Dit speekselbuisje zullen wij op een ander moment ophalen. Omdat wij de bevindingen zo goed mogelijk willen analyseren, zullen wij uw kind en u vragenlijsten laten invullen. Deze vragenlijsten zullen onder andere gaan over stressvolle gebeurtenissen tijdens de jeugd, slaapkwaliteit en de invloed van leeftijdsgenoten. Hierna volgt de MRI-scanner. Met behulp van de MRI kunnen wij beeldmateriaal van de hersenen analyseren terwijl uw kind een taakje doet. Tijdens de taken zullen we eerst een soort clip om de vingers doen. Hiermee kan op een pijnloze manier de huidgeleiding worden gemeten, oftewel: hoe warm en zweterig je huid wordt.

Contact

Willen jullie meer ween over het onderzoek of zijn er vragen? Neem dan contact op met de onderzoekers.

Maak kennis met het FearLess onderzoeksteam! Wij zijn een dynamische en enthousiaste groep onderzoekers afkomstig uit verschillende disciplines: kunstmatige intelligentie, biomedische wetenschappen en psychologie. Ons team bestaat uit een levendige mix van experts die hun krachten bundelen. We zijn gepassioneerd en enthousiast om dit onderzoek uniek en spannend te maken. Samen duiken we in de wereld van emoties en ontdekken we nieuwe inzichten.

Indien u een vraag heeft aan een van de onderzoekers kunt u contact opnemen met fearless-onderzoek@fsw.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie of interesse, ga dan naar:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.