Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

EuDEco

EuDEco (modellering van de Europese Data Economie) is een Coordination & Support Action (CSA) die financiering ontvangt van het Europese Horizon 2020 programma.

Looptijd
2015 - 2019
Contact
Bart Custers

EuDEco (de Europese Data Economie) ondersteunt de Europese wetenschap en industrie in haar zoektocht naar begrip en gebruik van het potentieel van data hergebruik in de context van Big data en open data. Het doel is het vestigen van een zelfvoorzienende data markt, om op die manier de concurrentiepositie van Europa te verbeteren. Om te kunnen profiteren van de voordelen van data hergebruik, is het van cruciaal belang om te weten hoe het economische, sociale, juridische en technologische samenspel dat hieraan ten grondslag ligt eruit ziet. Daarmee kunnen nuttige applicaties en diensten ontwikkeld worden.

EuDEco tracht dit doel te bereiken door enerzijds samen te werken met andere projecten die zich bezig houden met pilots op het gebied van data hergebruik en gebruik te maken van hun bevindingen en ontwikkelingen, en anderzijds samenwerken met externe experts en belanghebbenden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.