Universiteit Leiden

nl en

International and European Governance (MSc)

Geen enkele moderne natiestaat kan de wereldwijde uitdagingen waar we voor staan in zijn eentje oplossen. Bij de specialisatie International and European Governance verwerf je diep inzicht in de wisselwerking tussen de internationale, de EU- en de (sub)nationale regeringssystemen. Ook leer je begrijpen hoe deze wisselwerking invloed uitoefent op de mogelijkheden van nationale regeringen om grensoverschrijdende maatschappelijke problemen aan te pakken. Deze expertise bereidt je voor op een werkkring in een (inter)nationale publieke instelling of in de private sector.

Waar gaat deze master over?

Bij de specialisatie International and European Governance leer je bestuurlijke oplossingen te formuleren om grensoverschrijdende maatschappelijke problemen aan te pakken. Je doet dit door het toepassen van state-of-the-art wetenschappelijke kennis over EU- en internationale instituties en besluitvormingsprocessen. Hierdoor verwerf je diepgaand inzicht in het complexe, gelaagde karakter van het moderne openbaar bestuur en grensoverschrijdende maatschappelijke kwesties. Je doet state-of-the-art inzichten op in hoe overheden en stakeholders van de publieke en private kunnen samenwerken in complexe meerlagige bestuurlijke systemen. De IEG-specialisatie bereidt je zowel voor op posities in internationale organisaties als in nationale publieke en private organisaties die moeten omgaan met de implicaties van een steeds verder globaliserende beleidsontwikkelingsomgeving.

Engelstalig programma

International and European Governance is één van de drie Engelstalige specialisaties van de Engelstalige Master- opleiding Public Administration. Wil je meer weten over de specialisatie International and European Governance, bekijk dan de Engelstalige website van International and European Governance.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.