Universiteit Leiden

nl en

Leraar VHO in Duits (MA) (60EC)

Pre-master

Doorstroomprogramma speciaal voor tweedegraadsbevoegde docenten Duits.

Speciaal voor docenten Duits met een tweedegraads bevoegdheid (behaald via het hbo) is er een doorstroomprogramma waarmee je een eerstegraadsbevoegdheid kunt halen.
Dit traject heeft een totale omvang van 150 EC en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • de pre-master Duits van 60 EC;
  • de vakmaster Duits van 60 EC;
  • een verkorte lerarenopleiding van 30 EC.

De totale duur van dit traject is minimaal 2,5 jaar bij voltijd studie (60 EC staat voor één jaar studie in voltijd). Studenten met een baan in het voortgezet onderwijs doen doorgaans 4,5 jaar over het gehele doorstroomprogramma. 

Pre-master en master 
De pre-master en master Literary Studies: German Literature and Culture volg je bij de faculteit der Geesteswetenschappen. Informatie over de vakken van de pre-master German Literature and Culture is te vinden in de Studiegids. Voor algemene informatie over de master German Literature and Culture kun je terecht op deze website.

Graag attenderen we je alvast op het volgende: het onderwijs van deze pre-master en master kan op alle doordeweekse dagen plaats vinden en kent doorgaans een aanwezigheidsplicht. Je kunt maximaal twee jaar over de pre-master doen; mocht je er langer over doen, dan kan je niet door met de master.

Voor vragen over deze pre-master en master (zoals het rooster, deeltijdmogelijkheden, combineren van pre-master met een baan, de aanmeldprocedure en startmomenten) kun ja contact opnemen met Laura Kouters studieadviseur van Literary Studies: German Literature and Culture, via het e-mailadres stuco-ma-literarystudies@hum.leidenuniv.nl

Lerarenopleiding
Na de pre-master en master volg je een verkorte lerarenopleiding van 30 EC bij het ICLON. 

Aanmelden

  • Aanmelden voor de pre-masters German Literature and Culture verloopt in eerste instantie via de reguliere aanmeldprocedure voor de master Literary Studies, specialisatie German Literature and Culture. Later in het aanmeldproces ontvang je mogelijk aanvullende (aanmeld)instructies. Voor vragen, zie de website hierboven of neem contact op met de studiecoördinator van de (pre-)master.
  • Tijdens de vakinhoudelijke master meld je je aan voor de verkorte lerarenopleiding bij het ICLON. Aanmelden voor de verkorte lerarenopleiding verloopt via de reguliere aanmeldprocedure, let op de aanmelddeadlines.

Terug naar

>> Aanmelding en toelating

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.