Universiteit Leiden

nl en

Leraar VHO in Geschiedenis en staatsinrichting (MA)

Pre-master

Doorstroomprogramma speciaal voor tweedegraadsbevoegde docenten geschiedenis en staatsinrichting.

Speciaal voor docenten geschiedenis en staatsinrichting met een tweedegraadslesbevoegdheid (behaald via het hbo) is er een doorstroomprogramma waarmee je een eerstegraadsbevoegdheid kunt halen.
Dit traject heeft een totale omvang van 150 EC en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • de pre-master geschiedenis van 60 EC;
  • de vakmaster geschiedenis van 60 EC;
  • een verkorte lerarenopleiding van 30 EC.

De totale duur van dit traject is minimaal 2,5 jaar bij voltijd studie (60 EC staat voor één jaar studie in voltijd). Studenten met een baan in het voortgezet onderwijs doen doorgaans 4,5 jaar over het gehele doorstroomprogramma. 

Pre-master en master 
De pre-master en master History volg je bij de faculteit der Geesteswetenschappen. Informatie over de vakken van de pre-master History is te vinden in de Studiegids. Voor algemene informatie over de master History kun je terecht op deze website.

Graag attenderen we je alvast op het volgende: het onderwijs van deze pre-master en master kan op alle doordeweekse dagen plaats vinden en kent doorgaans een aanwezigheidsplicht. Je kunt maximaal twee jaar over de pre-master doen; mocht je er langer over doen, dan kan je niet door met de master.

Voor vragen over deze pre-master en master (zoals het rooster, deeltijdmogelijkheden, combineren van pre-master met een baan, de aanmeldprocedure en startmomenten) kun ja contact opnemen met Dennis van Leeuwen, studiecoördinator van de (pre-)master History, via het e-mailadres mahistory@hum.leidenuniv.nl.

Lerarenopleiding
Na de pre-master en master volg je een verkorte lerarenopleiding van 30 EC bij het ICLON. 

Aanmelden

  • Aanmelden voor de pre-master History verloopt in eerste instantie via de reguliere aanmeldprocedure voor de master History. Later in het aanmeldproces ontvang je mogelijk aanvullende (aanmeld)instructies. Voor vragen, zie de website hierboven of neem contact op met de studiecoördinator.
  • Tijdens de vakinhoudelijke master meld je je aan voor de verkorte lerarenopleiding bij het ICLON. Aanmelden voor de verkorte lerarenopleiding verloopt via de reguliere aanmeldprocedure, let op de aanmelddeadlines.

Terug naar

>> Aanmelding en toelating

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.