Forensische Gezinspedagogiek (MSc)
Toelatingseisen
De masteropleiding Education and Child Studies is een academische opleiding en biedt op onderzoek gebaseerde kennis over leren en de ontwikkeling van kinderen.
Algemene diploma-eisen
Om toegelaten te kunnen worden tot één van de specialisaties van de Masteropleiding moet je beschikken over een van de volgende Bachelordiploma’s:
- Het bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden;
- Een universitair bachelordiploma op het gebied van de Pedagogische Wetenschappen, op voorwaarde dat deze bacheloropleiding (1) ten minste 20 ec bevat aan vakken over sociaal wetenschappelijke onderzoeksmethoden en statistiek en het gebruik van software voor data-analyse, èn (2) ten minste 60 ec aan inhoudelijke vakken op het gebied van Pedagogische Wetenschappen.
- Ook personen met een ander bachelordiploma, die het Nederlandstalige premasterprogramma Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden hebben voltooid kunnen worden toegelaten tot één van de specialisaties van de masteropleiding.
- De Toelatingscommissie van het Instituut Pedagogische Wetenschappen kan op verzoek personen tot de masteropleiding toelaten die niet voldoen aan de hierboven genoemde eisen, maar die ten genoegen van de Toelatingscommissie kunnen aantonen dat zij over hetzelfde niveau van kennis, inzicht en vaardigheden beschikken als houders van een hierboven gespecificeerd diploma, en mogelijk onder verdere voorwaarden.
Taaleisen
In overeenstemming met the Code of Conduct on the Language of Instruction and Examination is de voertaal in de Masteropleiding Education and Child Studies:
- Engels (voor de specialisaties Applied Neuroscience in Human Development; Parenting and Child Development; Educational Science; Digital Media in Human Development and Learning Problems and Impairments-international track).
- Nederlands (voor de specialisaties Orthopedagogiek; Forensische Gezinspedagogiek; Leerproblemen en Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs) en
Masterspecialisaties in het Engels
Wie toegelaten wil worden tot één van de Engelstalige specialisaties van de Masteropleiding Education and Child Studies (d.w.z. Applied Neuroscience in Human Development, Parenting and Child Development, Digital Media in Human Development, Educational Science en Learning Problems and Impairments: international track) moet voldoen aan ten minste één van de volgende taaleisen:
- IELTS 7.0;
- TOEFL (Internet-based) 100/CPE or CAE 185.
Gedetailleerde informatie over Engelse taaleisen
Gedetailleerde informatie over welke Engelse kwalificaties geaccepteerd worden en over relevant criteria voor vrijstelling vind je hier.
Let op: je hoeft geen bewijs van Engelse taalvaardigheid in te leveren als je je opleiding hebt voltooid in Canada (m.u.v. Franstalige opleidingen in Canada), de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, als je een Engelstalige internationaal Baccalaureaat hebt behaald óf - voor Nederlandse studenten - als je Engels op VWO-niveau hebt behaald dan wel een Engelstalige Bacheloropleiding hebt voltooid op een Nederlandse universiteit.
Masterspecialisaties in het Nederlands
Niet-Nederlandstaligen die toegelaten willen worden tot een Nederlandstalige specialisatie van de Masteropleiding Education and Child Studies (d.w.z. Forensische Gezinspedagogiek, Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs, Leerproblemen en Orthopedagogiek) moeten geslaagd zijn voor het examen TUL-halfgevorderd (equivalent aan het staatsexamen NT2-II) of TUL-gevorderd.
Wie in het bezit is van een hbo-bachelor of –masterdiploma, behaald aan een Nederlandse Hogeschool, wordt niet rechtstreeks toegelaten tot de Masteropleiding Education and Child Studies. Deze personen dienen voorafgaand aan de master het premasterprogramma Pedagogische Wetenschappen te voltooien. Om toegang te krijgen tot dit Pre-masterprogramma wordt een toelatingsexamen afgelegd. Wie het examen haalt, kan deelnemen aan het Pre-masterprogramma en vervolgens aan de Master beginnen.
Het premasterprogramma is Nederlandstalig.
Uitzonderlijke omstandigheden bij toelating
Om toegelaten te kunnen worden tot de masteropleiding Education and Child Studies moet je in ieder geval beschikken over een voltooide Bacheloropleiding. Dat is nodig omdat je anders niet deel kunt nemen aan alle Mastervakken en daardoor studievertraging op zult lopen in de Masteropleiding.
In het uitzonderlijke geval dat op 31 augustus 2020 nog niet alle resultaten van je bacheloropleiding bekend zijn, krijg je tot uiterlijk 1 oktober 2020 de tijd om de ontbrekende resultaten bij de universiteit in te leveren. Tussen 1 september en 1 oktober 2020 mag je dan toch vast deelnemen aan de master Education and Child Studies. Lukt het niet om de ontbrekende resultaten vóór 1 oktober 2020 in te leveren dan kun je de Masteropleiding niet vervolgen. Uiteraard ben je dan van harte welkom bij het tweede instroommoment op 1 februari 2021 en heb je tot die tijd om je Bachelordiploma te behalen
Hoe werkt dit?
Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om ontbrekende bachelorresultaten vóór 1 oktober 2020 in te leveren, moet je het volgende doen.
- Schrijf je dubbel in en vraag toelating aan:
-
Vul vóór 1 september 2020 dit formulier in als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om vóór 1 oktober 2020 ontbrekende resultaten in te leveren.
-
Meld je aan in Studielink voor de master.
-
Doe vóór 15 juni 2020 een verzoek tot toelating in uSis [
NB bachelorstudenten Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden hoeven geen toelatingsverzoek in te dienen. -
Schrijf je vóór 1 september 2020 opnieuw in voor de bachelor met maximaal één maand.
- Masterinschrijving wordt definitief per 1 september 2020 (met terugwerkende kracht) als de bachelor voor 1 oktober 2020 is afgerond; anders wordt de masterinschrijving geannuleerd.
- Je betaalt één keer collegegeld. Wanneer je voor 1 oktober 2020 de bachelor hebt afgerond betaal je verder voor de masteropleiding. Bij annulering van de master betaal je voor continuering van je bachelor.