Universiteit Leiden

nl en

Journalistiek en nieuwe media

Aansluitende masteropleidingen

Wist je dat je na succesvolle afronding van de minor Journalistiek en Nieuwe Media de aansluitende masteropleiding kunt volgen? Lees hier meer over de specialisatie Journalistiek en Nieuwe Media (MA) van de masteropleiding Media Studies (MA).

Een master na je minor

Het succesvol afronden van de minor Journalistiek en Nieuwe Media geeft je een uitstekende kans om toegelaten te worden tot de masterspecialisatie Journalistiek en Nieuwe Media. Een eventuele toelating hangt af van je motivatie en competenties. 

Minorstudenten die in de master geïnteresseerd zijn moeten vóór 1 april een sollicitatiebrief + CV inleveren. Je wordt dan uitgenodigd voor een toelatingsgesprek. Onze minorstudenten hoeven geen portfolio in te dienen of toetsen te doen. Lees meer over de toelatingsprocedure of bekijk de website van de master Journalistiek en Nieuwe Media.

De masterspecialisatie Journalistiek en Nieuwe Media is een waardevolle aanvulling op de minor (die in 30EC meer het karakter heeft van een kennismaking met de praktijk). 

De masterspecialisatie biedt: 

  • Nieuwe theorie en onderzoeksmethoden (wetenschappelijke verdieping m.b.t. retorica, beeld, factchecking en studie van nieuwe media en hun functies in de maatschappij in vakken en masterscriptietutorial). 
  • Professionele praktijk (4 fulltime crossmediale onderzoeksweken, 2 maanden stage op niveau). 
  • Nieuwe docenten (een breed aanbod aan tutors bij wie je een diepgravende masterthesis kunt schrijven). 
  • Schrijven voor print en nieuwe media, fotograferen, podcast, filmen (nieuwsfilmpjes): geïntegreerde aanpak nieuwe media. 
  • Uitstekende arbeidsmarktvoorbereiding: In de Crossmediale onderzoekweken begin je en werk je aan een portfolio waarin je al je journalistieke producten publiceert en een goed beeld geeft van wat voor professional jij wilt worden. Professioneel netwerk via praktijkopdrachten, seminargastdocenten, droombaanborrels, eigen stage; werken aan 21st century skills. 

Jaarlijks zijn er twee voorlichtingsbijeenkomsten voor de masterspecialisatie: november en maart.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.