Universiteit Leiden

nl en

Journalistiek en nieuwe media

Schrijven, fotograferen, twitteren, interviewen, filmen, researchen, vloggen, factchecken – als moderne journalist moet je het allemaal kunnen. En in de minor Journalistiek en Nieuwe Media komt het allemaal aan bod.

In deze minor maak je kennis met de journalistieke praktijk. Je leert allerlei vaardigheden en komt in aanraking met verschillende media: van de traditionele papieren krant tot video’s en van infographics tot podcasts. Tijdens deze minor leer je hoe je mensen informeert en publieksgericht publiceert.

Ook is er de mogelijkheid om een stage te lopen op een echte redactie, zodat je je eerste werkervaring kan opdoen in de journalistieke praktijk. Na succesvolle afronding van deze minor kun je aanmelden voor de Nederlandstalige master Journalistiek en Nieuwe Media!

Lees meer over deze minor en de vakken die je kunt volgen.

Jaap de Jong

University Lecturer

Jaap de Jong

"Journalistiek in Leiden onderscheidt zich van veel andere opleidingen door nadruk op multimedialiteit. Studenten die bij ons afstuderen kunnen worden ingezet op verschillende media. Zo word je geacht om o.a. foto’s, video, podcasts te kunnen maken en zo verschillende media te bedienen. "Na het voltooien van de master ben je een flexibele mediawerker, en kun je meerdere genres en media aan. Retorica vormt een rode draad in de opleiding. Wij vragen ons niet alleen af wat de informatie is die overgebracht wordt, maar ook wat de retorische principes zijn waarmee je de nieuwsconsument wilt overtuigen."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.