Universiteit Leiden

nl en

Frans en de Franstalige wereld

In deze minor verstevig je niet alleen je taalvaardigheid in het Frans, maar maak je ook kennis met de recente geschiedenis en cultuur van de Franstalige wereld als geheel, van Canada tot de Maghreb en de Caraïben.

Frankrijk neemt (zeker sinds de Brexit) een centrale politieke positie in binnen Europa en is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Maar het Frans is ook een echte wereldtaal, waarachter zeer diverse culturen en een rijke literatuur schuilgaan. De Franse taal telt meer dan 320 miljoen sprekers verspreid over alle continenten. Dat aantal groeit snel, vooral in Afrikaanse landen die steeds belangrijke spelers worden binnen de wereldeconomie.

In deze minor verstevig je niet alleen je taalvaardigheid in het Frans, maar maak je ook kennis met de recente geschiedenis en cultuur van de Franstalige wereld als geheel, van Canada tot de Maghreb en de Caraïben. Bovendien kan je binnen deze minor je eigen programma vormgeven door je via een keuzevak verder te specialiseren in de Franse cultuurkunde, taalkunde of letterkunde.

De vakken van deze minor worden in het Frans aangeboden. Het is daarom nodig om een redelijk niveau Frans te hebben bij aanvang van de minor (eindexamenniveau Frans VWO, A2/B1). Studenten met een hoog niveau Frans (B2 of hoger/moedertaalsprekers) kunnen contact opnemen met de studiecoördinator om te bespreken welke vakken zij kunnen doen in plaats van het onderdeel taalvaardigheid.

Lees meer over deze minor en de vakken die je kunt volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.