Universiteit Leiden

nl en

De middeleeuwen en vroegmoderne tijd

Keuzeruimte (15EC)

Heeft jouw opleiding een keuzeruimte van maar 15EC? Dan kun je een aangepast programma van de minor De middeleeuwen en de vroegmoderne tijd volgen, dit noemen we 'Keuzeruimte'.

Keuzeruimte De middeleeuwen en de vroegmoderne tijd

Studenten die de minor De middeleeuwen en de vroegmoderne tijd als Keuzeruimte willen kiezen moeten de onstaande vakken volgen:

  • Panorama van de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd
  • Grote Boeken uit de literatuur van de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd
  • Transmissie en transformatie van cultuur in Europa, 800-1700

Sommige opleidingen hebben enkel een keuzeruimte van 15EC, maar de meeste minoren omvatten 30EC. De meeste minoren bieden daarom ook een pakket van 15EC aan, de helft van de complete minor. In deze ruimte kunnen vakken van een minor gevolgd worden. Er zit een opbouw van niveau in een minor dus je kunt niet zomaar vakken kiezen. Op deze manier 15EC aan keuzeruimte invullen staat echter niet gelijk aan het volgen van een minor en mag ook niet zo genoemd worden. 

Het staat je natuurlijk vrij om meer studiepunten te halen dan de verplichte 180EC die voor een bacheloropleiding staan, dat wil zeggen dat je wel een 30 studiepunten tellende minor kunt volgen als je bereid bent 15EC meer te halen dan je nodig hebt.

Meer informatie over de keuzeruimte en een persoonlijke invulling hiervan vind je op de pagina over Keuzeruimte

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.