Universiteit Leiden

nl en

Chinese Economy and Society

Toelating en aanmelding

Ben jij geïnteresseerd in de minor Chinese Economy and Society? Lees hieronder meer over de aanmeldprocedure!

Aanmeldprocedure

Ben je eruit en is dit de minor die je wilt kiezen? Schrijf je dan in via eduXchange.

  1. Creëer een eduID.
  2. Registreer je voor je minor via eduXchange.

Aanmeldperiode 2023

Soort minor Aanbieder Aanmeldperiode
Minoren zonder toelatingseisen TU Delft, Erasmus Universiteit, LDE 8 mei (13:00 uur) t/m 31 mei (13:00 uur)
Minoren zonder toelatingseisen Universiteit Leiden 8 mei (13:00 uur) t/m 15 juli (13:00 uur)

Aanmeldinformatie

Elke minor heeft een beperkt aantal plaatsen, voor de minoren van de Universiteit Leiden geldt bij toewijzing van de plaatsen first come, first served. Voor de minor Chinese Economy and Society is er plaats voor 50 studenten.

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit werken nauw met elkaar samen als Leiden-Delft-Erasmus Universities (LDE). Tijdens de aanmeldperiode reserveren de drie instellingen een derde van hun minorplaatsen voor studenten van de andere twee LDE-partners. Medio juni zullen de gereserveerde plaatsen die niet bezet worden opengezet voor studenten van de ‘thuisinstelling’: de wachtlijsten worden dan doorgeschoven.

Als student mag je je maar voor één minor met toelatingseisen aanmelden. Je mag je maar voor één TU Delft, Erasmus, of LDE-minor aanmelden. Voor een student van de Universiteit Leiden is het voor de minoren van de thuisinstelling zonder toelatingseisen toegestaan om een extra tweede keuze te kiezen als je op een wachtlijst staat voor je eerste keuze. Let wel op dat je maar één minor kunt volgen. Als je onverhoopt op twee wachtlijsten staat, schrijf je dan uit voor één van de twee minoren en meld je bij een nieuwe minor aan.

Je kunt je aanmelding tot het eind van de aanmeldperiode wijzigen of annuleren. Als je ingeschreven staat voor een minor die je niet van plan bent om te volgen, schrijf je dan uit. Op die manier houd je geen plek bezet die je medestudenten kunnen gebruiken.

Toelatingseisen

Ingeschreven als bachelorstudent

Je moet ingeschreven staan als bachelorstudent aan de Universiteit Leiden. Wat betreft onderwijsniveau kun je een minor het best volgen in het derde jaar van je bachelor. Dit is echter geen eis, slechts een advies.

Geen overlapping met je reguliere studie

Het minoronderwijs mag niet overlappen met je reguliere studie: je kan alleen een verbredenede minor volgen, niet een verdiepende minor. In het Onderwijs- en Examenreglement (OER) van jouw opleiding lees je welke minoren je in elk geval niet kunt volgen vanwege overlap. Staat jouw minor hier niet bij maar twijfel je nog steeds? Vraag dan voor de zekerheid aan je examencommissie of de minor niet teveel overlapt met jouw opleidingen.

Aangepaste minor

Als je maar een deel van een minor wilt volgen, heb je toestemming van de Examencommissie nodig.

Aanmelden

Studenten van de Universiteit Leiden melden zich aan via eduXchange.

Lees meer over toelating en aanmelding op deze pagina.

Lees meer over toelating en aanmelding op deze pagina.

Voor het volgen van deze minor is geen speciale economische voorkennis vereist.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.