Universiteit Leiden

nl en

Chinese Economy and Society

De stormachtige ontwikkelingen in China van de laatste jaren hebben geleid tot een grote belangstelling voor China. Er is vrijwel geen land, regio, sector of specialisatie waar China niet een rol in speelt.

In deze interdisciplinaire minor maak je kennis met de economie, politicologie, antropologie, sociologie, recht, internationale relaties van China. Leer wat de Chinese ontwikkeling betekent voor jouw vakgebied en loopbaan.

Ook is er de mogelijkheid om een basiscursus Chinees te volgen.

Lees meer over deze minor en de vakken die je kunt volgen.

Jue Wang

Docent

Jue Wang

"Mijn doel is studenten de Chinese economie beter te laten begrijpen en te laten zien wat deze betekent voor de rest van de wereld. Zo bereiden studenten zich voor op het werken en wonen in een wereld die zich in toenmende mate bezighoudt met China, Aziatische economieën en andere opkomende markteconomieën."

"Daarnaast is het ook belangrijk om de Chinese cultuur, taal, godsdienst, geschiedenis en politiek te bestuderen. In Leiden bieden wij een zeer uitgebreid programma aan waarbij we deze én andere aspecten belichten. Het is daarom één van de beste opleidingen in Europa die zich op China richt."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.