Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Rechtsgeleerdheid - Entrepreneurship & Management

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over de opleiding Rechtsgeleerdheid - Entrepreneurship & Management

Wil jij multidisciplinair worden opgeleid, naast een volwaardige rechtenstudie ook een stuk Bedrijfswetenschappen mee krijgen? Heb jij interesse in de actualiteit van het bedrijfsleven gekoppeld aan de wetenschappelijke theorie waarbij de nadruk niet ligt op je cijfermatig inzicht? Naast vakken uit de reguliere opleiding Rechtsgeleerdheid wordt bij de specialiatie Entrepreneurship & Management  kennis van de verschillende bedrijfswetenschappelijke vakgebieden en cruciale managementvaardigheden bijgebracht. Denk hierbij aan het ontwikkelen en implementeren van strategieën, leiderschap en conflicthantering, inzicht in financiën en winstgevendheid en het op tijd herkennen en voorkomen van financiële moeilijkheden bij ondernemingen.  Een deel van de afgestudeerden kiest voor een togaberoep, maar het overgrote deel van de afgestudeerden start hun carrière in het bedrijfsleven. 

Waarom Rechtsgeleerdheid - Entrepreneurship & Management in Leiden?

  • Je leert bij de opleiding Rechtsgeleerdheid alles over nationaal, Europees en internationaal recht van inspirerende docenten die vaak zelf werken als rechter, advocaat, notaris of (bedrijfs)jurist.
  • Je kunt je studie verbreden door bijvoorbeeld een vreemde taal te leren, stage te lopen bij de beste juridische partners van de faculteit of deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma.
  • Onze excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de juridische bibliotheek en ons ijzersterke internationale netwerk, staan ook tot jouw beschikking.

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.