Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Dutch Studies

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over de opleiding Dutch Studies

De beste plek om de Nederlandse taal te leren, maar ook de cultuur, geschiedenis en mentaliteit van Nederland is natuurlijk in Nederland zelf. In Nederland is Leiden de enige plek waar internationale studenten een volwaardige academische opleiding kunnen volgen in Dutch Studies. Je verwerft niet alleen een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal, je zult ook ook inzicht krijgen in de historische en hedendaagse samenleving en cultuur van Nederland. De unieke combinatie van Dutch Studies en je eigen moedertaal maken jou de ideale persoon om na je studie interculturele connecties op te bouwen. Afgestudeerde studenten vinden daarom vaak werk bij internationale organisaties met Nederlandse connecties; bij de overheid of NGO's of in Nederlandse onderwijsprogramma's in je eigen land van afkomst.

Waarom Dutch Studies in Leiden?

  • Leer de Nederlandse taal
  • Verken Nederlandse literatuur, taalkundigen en (kunst)geschiedenis
  • Alle vaardigheden verwerven die nodig zijn om een volledig begrip te krijgen van de Nederlandse cultuur en samenleving

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.