Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Biologie

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
De video is een opname van de Open Dag van maart 2022. Voor actuele gegevens over de opleiding bezoek je het opleidingsdossier en natuurlijk de Open Dag op 25 februari 2023.

Over de opleiding Biologie

Het leven zit vol mysteries. Waarom springt het ene vogelgriepvirus over op de mens en het andere niet? Hoe vindt de ooievaar zijn weg naar zijn overwinteringsgebied? Bij Biologie houd je je bezig met dit soort vragen en de antwoorden daarop leveren een essentiële bijdrage aan onze maatschappij. Zo kunnen we landbouwopbrengsten verhogen of schimmels en bacteriën nieuwe antibiotica laten produceren. De eerste helft van je bachelor volg je een vast programma waarin je vakken krijgt die voor elke bioloog essentieel zijn. In de tweede helft staan verdieping en persoonlijke invulling van je vrije keuzeruimte centraal. Als afgestudeerd bioloog kun je wetenschappelijk onderzoek doen aan een universiteit of als onderzoeker aan de slag gaan voor een bedrijf. Daarnaast werken veel biologen als docent, adviseur, beleidsmedewerker of voorlichter. Je kunt bij de opleiding Biologie vanaf het eerste studiejaar ook kiezen voor de specialisatie Bioinformatica, waar je leert kennis uit de informatica toe te passen op biologische data. 

Waarom Biologie in Leiden?

  • Volle breedte van de biologie komt aan bod
  • Gesitueerd in het hart van het Bio Science Park
  • Natuurhistorische collecties aanwezig in Leiden

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.