Universiteit Leiden

nl en
Flickr

Twan Huys verbindt zich aan Journalistiek en Nieuwe Media

Televisiepresentator en journalist Twan Huys is vanaf 1 september 2024 lecturer Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden.

Huys is bekend van de televisieprogramma’s Buitenhof en College Tour. Voorheen presenteerde hij Nieuwsuur en was correspondent in Washington DC en New York.

Twan Huys neemt in het nieuwe academisch jaar onder andere zo’n 40 masterstudenten onder zijn hoede. Samen met de studenten bereidt hij een serie interviews voor met gerenommeerde journalisten die in podcastvorm worden gepubliceerd.

‘Ik verheug me enorm op de samenwerking met de masterstudenten journalistiek aan de Universiteit van Leiden. In de redactie van College Tour waren juist studenten van deze opleiding vaak voortreffelijke, leergierige stagiaires. Nu mag ik tijdens hun opleiding kennis aan hen overdragen. Een eervolle opdracht.’

Naast de masterstudenten verzorgt Huys ook hoorcolleges en interviewworkshops aan de minorstudenten Journalistiek en Nieuwe Media.

Jaap de Jong, hoogleraar bij deze opleidingen, is blij met de komst van deze ervaren journalist naar de Leidse Universiteit: 'De journalistiekopleiding heeft een dubbele doelstelling: theoretische kennis en praktische vaardigheden opdoen. Twan Huys kan een schat aan praktijkervaring delen met onze studenten. We gaan samen een prachtige serie College Tour Podcast opzetten.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.