Universiteit Leiden

nl en
Pexels - Michele Ferrari

Annachiara Raia in NRC over toenemend gebruik Swahili in Afrika

Europese talen verliezen terrein in Afrika. In het onderwijs en de literatuur worden de talen van de voormalige kolonisatoren steeds vaker vervangen voor een Afrikaanse taal. In NRC duidt universiteit Annachiara Raia deze ontwikkeling.

Raia ziet vooral mogelijkheden voor het Swahili, dat in grote delen van Afrika wordt gesproken. ‘Schrijvers en wetenschappers schreven [in de jaren zestig van de vorige eeuw, red.] over dekolonisatie, maar deden dat in de taal van de kolonisator. Sommigen stapten toen al over naar hun moedertaal”, zegt Raia. „Nu kunnen we zelfs in academische tijdschriften in het Swahili publiceren.’

Meer weten?

Lees het hele artikel in NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.