Universiteit Leiden

nl en

Dieren in de mode: wat staat er op kinderkleding?

Kinderkleding staat vol met schattige, leuke en stoere dieren. Onderzoeker Michiel Hooykaas onderzocht welke dieren het meest voorkwamen, om te kijken hoe culturele producten de kennis van biodiversiteit beïnvloeden.

Op de 3000 kledingstukken die Hooykaas en zijn team bekeken, stond op 20 procent een dier. Meestal waren dat zoogdieren of exotische dieren. ‘Maar zelfs binnen die groepen die het meest worden afgebeeld, wordt slechts een select groepje vaak geportretteerd,’  meent Hooykaas in zijn interview met Naturalis Biodiversity Center.

Kansen en inspiratie

Lees meer over de resultaten en de bevindingen van Hooykaas in het volledige nieuwsartikel van Naturalis.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.