Universiteit Leiden

nl en

Seminar 'Public Prosecution Services and the Rule of Law in Europe'

Op donderdag 16 juni wordt een seminar gehouden over 'Public Prosecution Services and the Rule of Law in Europe', met ondertitel 'Conceptions and Misconceptions on the Required Level of Independence in a Transnational Context Conference theme and objective'.

Het doel van dit seminar is de balans op te maken betreffende de jurisprudentie van het HvJ-EU met betrekking tot de onafhankelijkheid van officieren van justitie in het kader van de Europese strafrechtelijke samenwerking en de gevolgen daarvan tot dusver, zowel in de specifieke context van samenwerking in EAB-zaken als met betrekking tot andere justitiële samenwerkingsmechanismen. Daartoe zal het seminar rechtsgeleerden en ervaringsdeskundigen uit de rechtspraktijk uit verschillende EU-lidstaten en met een achtergrond in het strafrecht, constitutioneel recht en EU-recht samenbrengen.

Meer informatie over dit seminar
(Het programma, de spreker en praktische zaken)

Aanmelden  voor dit seminar kan via deze link


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.