Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law Cast #5: PFAS, (micro)plastics & beleid met Esther Kentin

Leiden Law Cast is een podcast voor iedereen die meer wil weten over actuele juridische onderwerpen, gemaakt door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Irem Çakir (L) en Hamza Duprée

De Leiden Law Cast maakt juridische informatie behapbaar en schijnt een licht op alle laatste actualiteiten en wetenschapsnieuws. De Leiden Law Cast wordt gepresenteerd door studenten Irem Çakir en Hamza Duprée. Per aflevering bevragen zij een van de wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over een onderwerp uit de juridische actualiteit.

In de vijfde aflevering is universitair docent Eshter Kentin te gast. PFAS, (micro)plastics en andere schadelijke stoffen: we weten er steeds meer over, maar het blijft voor velen onbekend terrein. Zeker in het recht zijn deze zaken (nog) niet erg bekend. Esther Kentin onderzoekt het beleid rondom deze stoffen en vertelt ons waarom iedereen hier eens kritisch over zou moeten nadenken. Daarnaast geeft ze een aantal ideeën voor concrete plannen. 

Beluister hier de aflevering van de Leiden Law Cast:

De Leiden Law Cast is ook te beluisteren via de volgende links:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.