Universiteit Leiden

nl en

Psychologieprijzen 2021

Psychologiedocent van het jaar is Anouk van der Weiden. De masterscriptieprijzen zijn voor Irina Verhülsdonk en Christel Klootwijk. Eliška Procházková ontvangt de promovendi publicatieprijs; Katja Cardol en Judith Tommel de promovendi wild card: de Open Science Award. Conny Binnendijk verdient de OBP-prijs en Lotte van Dillen wint de Leiden Psychology Blog Award. Van harte gefeliciteerd! 

Wetenschappelijk directeur Andrea Evers opent het bal voor de uitreiking van de jaarlijkse psychologieprijzen. Online, daar zijn we wel aan gewend geraakt in 2021. Voordeel is de ruime belangstelling vanuit de werkplek thuis, die zich soms uitstrekt tot de hei. Daar ontvangt Lotte van Dillen al wandelend de Leiden Psychology Blog Award onder het motto beweeg en blijf gezond.

Onderwijsprijs 

Anouk van der Weiden is nu twee jaar onze collega bij Sociale, Economische and Organisatiesychologie. Echt wat je noemt een overrompelend begin als docent. Ze kwam, zag en won de onderwijsprijs, overhandigd door Madelief van den Wildenberg, studentlid van het Instituutsbestuur en Opleidingsbestuur.

Masterscriptieprijs

Irina Verhülsdonk: Prevalence of psychiatric disorders among refugees in immigration detention: a systematic review with meta-analysis

Jurylid Roy de Kleijn: 'Irina voerde een meta-analyse uit naar psychologische stoornissen bij gedetineerde vluchtelingen en gedwongen immigranten. Ze vond alarmerend hoge niveaus van angst, depressie en PTSS. Haar belangrijkste bevindingen werden geaccepteerd voor publicatie in het British Journal of Psychiatry Open, met Irina als eerste auteur.'

Research masterscriptieprijs

Christel Klootwijk: Adolescents’ school motivation during the COVID-19 pandemic crisis: A daily diary study

Roy de Kleijn: 'Met een dagelijkse dagboekstudie tijdens de eerste COVID-19 lockdown richtte Christel Klootwijk zich op de effecten van online vs. contactonderwijs op motivatie en mentale gezondheid van middelbare scholieren. Haar werk werd geaccepteerd voor publicatie in een speciale uitgave van het Journal of Research on Adolescence. Bovendien was Christel ook betrokken bij een Instagram-account @samenleren2021 voor het grote publiek.'

Promovendi wild card: Open Science Award

Katja Cardol en Judith Tommel: ‘Detecting and treating psychosocial and lifestyle-related difficulties in chronic disease: development and treatment protocol of the E-GOAL eHealth care pathway’

Promovendi publicatieprijs

Eliška Procházková: ‘Physiological synchrony is associated with attraction in a blind date setting’

Lara Wierenga namens de jury: 'Het project was een winnend idee van een out-of-the-box droomproject voor een pitchcompetitie. We willen de begeleiders complimenteren om deze kans voor promovendi mogelijk te maken. Dit is een mooi voorbeeld van hoe vrijheid van wetenschappelijk onderzoek en aanmoediging zeer vruchtbaar zijn.' Publicatie in Nature Human Behaviour.

OBP-prijs Psychologie

Conny Binnendijk

Onderwijsdirecteur Pascal Haazebroek noemt het OBP-personeel de lijm van de organisatie. Dat geldt zeker ook voor Conny Binnendijk, die al lang meedraait en met haar HR-achtergrond wel raad weet met moeilijke vragen. Ook de geldzaken van de afdeling Sociale, Economische en Organisatiepsychologie zijn bij haar in goede handen. Verder is ze een bron van informatie voor haar collega's die op haar soms broodnodige extra aandacht kunnen rekenen.

Leiden Psychology Blog Award

Lotte van Dillen: No need to be scared; appealing to fear to change behavior

Winnaar van de Leiden Psychology Blog Award 2020 Gert-Jan Lelieveld: 'Fear appeals doen soms meer kwaad doen dan goed, blijkt uit het blog van Lotte van Dillen. Dat is uitgekozen als beste blog omdat het erg veel is gelezen. Lotte is niet alleen kritisch, maar komt ook met een concrete suggestie voor hoe het anders kan in de huidige pandemie.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.