Universiteit Leiden

nl en

Eveline Crone nieuwe Corresponding Fellow van The Britisch Academy

The British Academy heeft Eveline Crone benoemd tot Corresponding Fellow als erkenning voor haar bijdrage de SHAPE-onderwerpen - social sciences, humanities and the arts. The British Academy is de nationale academie voor sociale- en geesteswetenschappen in het Verenigd Koninkrijk. Naast Crone werden nog 83 Fellows benoemd uit meer dan 15 landen.

Eveline Crone als ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap (2018))
Eveline Crone als ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap (2018)

Over de benoeming van de nieuwe fellows zei Julia Black, voorzitter van The British Academy: 'Als nieuwe voorzitter van de British Academy is het mij een groot genoegen deze nieuwe lichting Fellows te mogen verwelkomen, die zoals altijd indruk maken en ons herinneren aan de rijke en gevarieerde wetenschap en het onderzoek binnen de SHAPE-disciplines. Ik kijk er erg naar uit om met hen samen te werken aan onze gemeenschappelijke interesses.’

Eveline Crone: 'Samenwerken met de allerbeste wetenschappers uit mijn eigen vakgebied en aangrenzende vakgebieden.'

De benoeming stelt Crone in staat om samen te werken met internationale wetenschappers. ‘Het is een enorme eer om geselecteerd te worden als buitenlands lid door zo’n prestigieuze academie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de allerbeste wetenschappers uit mijn eigen vakgebied en aangrenzende vakgebieden’, vertelt Crone enthousiast.

(Bron: Erasmus School of Social and Behavioural Sciences - Erasmus University Rotterdam)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.