Universiteit Leiden

nl en

Carmen van den Bergh interviewt Ilja Leonard Pfeijffer

Carmen van den Bergh, universitair docent Italiaanse Letterkunde, heeft Ilja Leonard Pfeijffer geïnterviewd over Italië en cultuur. Ongeveer 350 studenten zagen via Zoom hoe de schrijver een pleidooi hield voor de geesteswetenschappen.

 ‘Ik begin er steeds meer van overtuigd te raken dat de rol van literatuur in de samenleving enorm groot is’, stelde Pfeijffer. Hij is dan ook geen voorstander van de beoordeling van opleidingen op marktwaarde. ‘Alleen al het feit dat er kennelijk een sfeer is ontstaan in de maatschappij dat dit soort voorstellen serieus gedaan kunnen worden, is volgens mij een volledig overtuigend bewijs voor de noodzaak van geesteswetenschappen en literatuur.’
 

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.