Universiteit Leiden

nl en

Masterstudenten European Law winnen Migratie Annotatiewedstrijd 2020

Op dinsdag 1 december hebben masterstudenten European Law Pien Offerhaus en Carina van Os de Migratie Annotatiewedstrijd 2020 gewonnen.

De annotatiewedstrijd werd georganiseerd door Stichting Migratierecht Nederland en de uitslag werd tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt. Pien en Carina schreven over M.N e.a. t. België, en bespraken (het gebrek aan) Europese mensenrechtenbescherming voor asielzoekers in Europese ambassades buiten Europa. De jury gaf het volgende commentaar:

"The jury found the case note to be excellent in content. It provided a very thorough analysis, embedding the ruling in relevant case law of both the European Court of Human Rights and the European Court of Justice. Offerhaus and Van Os took into account the political aspects of the issue and proposed that, while a political solution for the issue at hand, which is making a consular application for asylum, a solution could be found in the concept of ‘functional jurisdiction’, via the element of impact. They gave great care to style and writing in correct English and this resulted in a text that took us only 5 minutes to read. Very impressive."

De annotatie zal begin 2021 te lezen zijn in Jurisprudentie Vreemdelingenrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.