Universiteit Leiden

nl en

Speciale uitgave The Hague Journal of Diplomacy gratis online toegankelijk

The Hague Journal of Diplomacy (HJD) sluit 2020 af met een gratis uitgave over de impact van de coronacrisis. Dertien auteurs op vier continenten schrijven over ‘Diplomacy after Covid19’.

Dertien auteurs op vier continenten schrijven over ‘Diplomacy after Covid19’. In het 15e jubileumjaar is de beleidsrelevantie van wetenschappelijk werk in het ISGA tijdschrift groter dan ooit. Zoals de kennisgezant [Dirk-Jan Koch, Chief Science Advisor, red] van het Ministerie van Buitenlandse Zaken schreef: ‘The Hague Journal of Diplomacy supports us realtime’.

Hard werken voor hetzelfde resultaat

Hoofdredacteur Jan Melissen is verheugd met dit themanummer, juist in een tijd waarin wetenschappelijke tijdschriften wereldwijd de gevolgen merken van de crisis. ‘Het is twee keer zo hard werken voor hetzelfde resultaat’, aldus Melissen, ‘en dan is de motivatie van zo’n excellente groep auteurs uit de hele wereld een enorme opsteker.’

Op de site van HJD vind je blogs, podcasts en links naar de sociale media voor bredere doelgroepen. Het HJD Media Team ziet wetenschapscommunicatie als een prioriteit en ook als brug naar studenten in Den Haag en elders.

De gratis uitgave is hier te vinden

The Hague Journal of Diplomacy (HJD) is the world’s leading research journal for the study of diplomacy and was founded in 2005. The journal is published by Brill. The journal publishes on the theory, practice, processes and outcomes of diplomacy in both its traditional forms, as well as contemporary diplomatic expressions practiced by states and non-state entities. Each issue aims at a balance between theoretical and empirical studies. Diplomatic studies is an inter-disciplinary field. A central aim of HJD is to present work from a variety of intellectual traditions and the journal is receptive to a wide array of methodologies.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.