Universiteit Leiden

nl en

MOOC Bestuurskunde een van de beste cursussen van 2020

De Massive Open Online Course (MOOC) 'EU policy and implementation: making Europe work!' van Bestuurskunde is opgenomen in de lijst van de beste cursussen van 2020 van Class Central.

Elk jaar publiceert Class Central een overzicht van The Best Online Courses of All Time, gebaseerd op duizenden beoordelingen van deelnemers. Het eerste overzicht werd gepubliceerd in 2016, en sindsdien wordt het elke jaar bijgewerkt.  

Class Central

Class Central is een zoekmachine en beoordelingssite voor online cursussen. Ze genereren een overzicht van het aanbod van verschillende providers om het zo makkelijker te maken om de beste cursussen te vinden. Ongeacht het onderwerp en waar ze aangeboden worden. Hun doel is om online onderwijs voor iedereen toegankelijk te maken. Ze richten zich met name op gratis (of gratis te controleren) cursussen van universiteiten, die worden aangeboden via massive open online course (MOOC) platforms. Ruim 40 miljoen leerlingen van over de hele wereld maakten gebruik van Class Central bij het zoeken naar een geschikte online cursus op Class Central

'Het is geweldig om te horen dat deelnemers deze MOOC waarderen. Ik ontvang regelmatige aardige berichten en bedankjes van enthousiaste deelnemers via LinkedIn of Facebook of per post. De complexiteit van de EU blijft mensen verbazen. Deze MOOC biedt inzicht in de manier waarop de Unie functioneert en hoe je invloed kunt uitoefenen op EU-beleid en de implementatie hiervan.' Prof.dr. Bernard Steunenberg

MOOC ‘EU policy and implementation: making Europe work!

De MOOC gaat uit van het idee dat mensen steeds kritischer worden als het gaat om EU-beleid en vaak de voorkeur geven aan lokale beleidsoplossingen in reactie op internationaliseringsproblematiek. Belangrijke vragen zijn: Hoe ervaar jij EU-beleid? Werkt het? En zo niet, hoe veranderen we dit? In deze cursus leren we meer over de manier waarop de Europese Unie te werk gaat bij het voorbereiden van en beslissen over beleid, en over de manier waarop dit beleid wordt overgenomen door lidstaten en wordt geïmplementeerd door verschillende autoriteiten, waaronder regionale en lokale overheden. We gaan in op de uitdagingen van de meerlaagse Europese administratieve structuur. We staan ook stil bij de belangrijkste oorzaken van het falen of slagen van beleid. Tijdens deze reis, richten we ons op actueel beleid en presenteren we de meningen van verschillende experts: hoe makkelijk is het om jezelf te vestigen in een ander Europees land? Hoe zorgen overheden ervoor dat de lucht die je in ademt schoon is? En wie is er verantwoordelijk?

De instructeur van deze MOOC is Prof.dr. Bernard Steunenberg, professor Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich hoofdzakelijk op Europese politiek en beleidsbepaling, waaronder de relatie tussen de Unie en de lidstaten op het gebied van de omzetting en uitvoering van het Europese beleid. 

Je kunt informatie over deze MOOC vinden op de website van Coursera

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.