Universiteit Leiden

nl en

Leidse studentenverenigingen verenigd in online platform

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) heeft een online mediaplatform gelanceerd waarop alle 24 Leidse studentenverenigingen verenigd zijn. Dit mediaplatform is de laatste maanden ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en Leiden Marketing.

De site studentenstadleiden.nl is onder meer bedoeld voor aankomend studenten die vanaf begin augustus meedoen aan de introductieweken. Voor hen is het kiezen van een studentenvereniging normaal gesproken al vrij lastig, maar vanwege de coronamaatregelen is dat nu extra lastig. Het nieuwe platform biedt de mogelijkheid om online de verschillende verenigingen met elkaar te vergelijken, zodat je beter weet wat bij je past. 

‘Studentenverenigingen zijn een belangrijk onderdeel van het studentenleven in Leiden voor onze studenten,' zegt rector Carel Stolker. 'Het is prachtig om te zien dat op deze site alle 24 verenigingen te vinden zijn. Zo kan elke student precies vinden wat bij hem of haar past.’

Naast algemene informatie over de studentenverenigingen wordt dit platform ook gebruikt om algemene kennis over Leiden te delen, geïnteresseerden op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes en is er een centrale agenda van studentgerelateerde activiteiten.

‘Deze site toont het brede aanbod in verenigingen die Leiden heeft,' zegt Hein Laterveer, Praeses van de PKvV. 'Je vindt er allerlei activiteiten, nieuwsberichten en sfeerimpressies. Ook is het een mooi voorbeeld van de samenwerking in Leiden tussen de verenigingen, hoger onderwijsinstellingen en de partners uit de stad! Juist nu de fysieke mogelijkheden beperkt zijn, is de digitale aanwezigheid van groot belang en zijn we meer verbonden dan ooit.’

Foto boven: Het online platform StudentenstadLeiden.nl  wordt gepresenteerd door aankomend bestuurslid Jurian Calis (links) en PKvV-Praeses Hein Laterveer (rechts)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.