Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Podcast: Leiderschap en de kracht van samenwerking

In de vierde aflevering van de Leiden Leadership Podcast gaat Johan Jan Beukman in gesprek met José Manshanden (Directeur GGD Amsterdam) en Dr. Jelmer Schalk (adviseur BMC en universitair hoofddocent bij de LUMC-Campus Den Haag). De uitzending staat in het teken van leiderschap en de kracht van samenwerken in crisistijd.

José Manshanden neemt ons mee naar het begin van de corona crisis, en vertelt hoe zij deze periode als bestuurder van de GGD Amsterdam heeft beleefd. Daarbij spreekt ze over de onzekerheid, het complexe speelveld waar je mee te maken hebt en het belang van een duidelijk en helder doel om samen te werken. Saamhorigheid is volgens haar noodzakelijk om goed en effectief te kunnen samenwerken

Jelmer Schalk deelt met ons zijn kennis op het gebied van interorganisationele samenwerking en reflecteert op de huidige crisis op basis van onderzoek in het kader van het stimuleringsprogramma population health. Hoe blijf je ook op de lange termijn goed samenwerken? Jelmer pleit voor flexibiliteit om snel te kunnen aanpassen aan een nieuwe situatie en benadrukt de kracht van reflectie in de samenwerking. Hierbij is de ruimte om fouten te maken een onmisbaar aspect. 

Nieuwsgierig geworden? Beluister de podcast hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.