Universiteit Leiden

nl en

Nieuw boek over de oudere werkende en het sociaal recht

De gehele Afdeling Sociaal recht heeft in samenwerking met een aantal onderzoekers van de Afdeling Economie en drie gastauteurs een boek geschreven over de oudere werkende en het sociaal recht.

Het behandelt in 17 hoofdstukken vele facetten van de gevolgen van de vergrijzing voor het arbeids- en socialezekerheidsrecht, in de context van veranderende arbeidsverhoudingen. Een dergelijk breed boek over dit actuele onderwerp is tot nu toe nog niet verschenen. Zo wordt niet alleen de positie van de werknemer behandeld, maar ook die van de zzp-er, omdat veel ouderen die uittreden als werknemer verder gaan als zzp-er.

Behalve het arbeids- en socialezekerheidsrecht, worden
onder meer ook de arbeidsparticipatie van ouderen in internationaal perspectief, het EU-beleid voor oudere werkenden, leeftijdsdiscriminatie, het pensioenstelsel en het recht op AOW- en aanvullend pensioen van de oudere werkende behandeld. Het boek is bedoeld voor zowel praktijkjuristen als degenen die zich met wetenschap en beleid op dit gebied bezig houden. Het project vormt onderdeel van het onderzoeksprogramma ‘Hervorming van sociale regelgeving’, waarin de afdelingen Economie en Sociaal recht samenwerken.

De redactie van het boek is gevoerd door Albert van Marwijk Kooy en  Guus Heerma van Vossen uitgegeven door Kluwer als nr. 76 in de Reeks Monografieëen Sociaalrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.