Universiteit Leiden

nl en

Albert van Marwijk Kooy

Docent

Naam
Mr. A.G. van Marwijk Kooy
Telefoon
+31 71 527 4860
E-mail
a.g.van.marwijk.kooy@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1845-4946

Albert is afgestudeerd in Groningen in 1983. Daarna behaalde hij in 1985 een LLM aan Duke University, Durham NC, USA. Sinds 1986 werkt Albert als advocaat bij Van Doorne in Amsterdam, sinds 1993 als partner. Daar vervulde hij ook diverse managementrollen, waaronder die van managing partner van 2001 tot 2005. Inmiddels werkt Albert part-time bij Van Doorne.

Meer informatie over Albert van Marwijk Kooy

Albert is een specialist op het gebied van pensioenrecht. Hij heeft jarenlange advieservaring op het grensvlak van pensioenrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht, met een accent op verbintenisrechtelijke kwesties. Daarnaast heeft hij vele vaak complexe procedures gevoerd. Albert's ervaring als bestuurder maakt dat hij de taal en behoeften van zowel publieke als private bestuurders en toezichthouders goed verstaat. Naast zijn werkzaamheden in de pensioensector staat Albert met regelmaat bestuurders bij in strategische kwesties en arbeidsconflicten.

Sinds 2009 fungeerde Albert als gastmedewerker pensioenrecht aan de Universiteit Leiden. Per september 2016 heeft hij een vaste aanstelling voor 2 dagen als docent / onderzoeker.

Albert is op diverse gebieden actief naast zijn werk. Hij was bestuurder bij scholen en sportverenigingen, en actief in de lokale politiek in Amsterdam. Thans is hij onder andere raadsheer plaatsvervanger bij Hof Den Haag en voorzitter van de VVPJ (de Nederlandse vereniging van Pensioenjuristen) Albert publiceert regelmatig (vaste annotator PJ; artikelen in PensioenMagazine, Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken, Pensioen & praktijk en Arbeidsrecht). Hij wordt in diverse internationale gidsen aanbevolen als  pensioenrechtelijk expert.

Naast het Master vak pensioenrecht en sociale zekerheid is Albert actief in het Practicum en het Privatissimum.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Sociaal Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.24

Contact

Publicaties

  • Gerechtshof Den Haag Raadsheer Plaatsvervanger
  • Vereniging van Pensioen Juristen Voorzitter bestuur beroepsvereniging
  • Stichting New Angle Lid Bestuur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.