Universiteit Leiden

nl en

Albert van Marwijk Kooy

Docent

Naam
Mr. A.G. van Marwijk Kooy
Telefoon
+31 71 527 4860
E-mail
a.g.van.marwijk.kooy@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1845-4946

Albert Kooy is docent en onderzoeker pensioenrecht, actief in Practicum en Privatissimum, en scriptiebegeleider.

Meer informatie over Albert van Marwijk Kooy

Albert is gespecialiseerd in het pensioenrecht. Hij concentreerde zich in de afgelopen jaren op vraagstukken rond wijziging van pensioenregelingen, pension fund governance en het Nederlandse systeem van verplichtstelling van bedrijfstakpensioenfondsen. Daarnaast heeft de algemeen vermogensrechtelijke kant van het pensioenrecht zijn belangstelling. Hij publiceert en spreekt regelmatig over deze thema’s. In de komende jaren blijven die thema’s actueel, in verband met de beoogde totstandkoming per 2023 en implementatie in de jaren tot 2027 van de Wet Toekomst Pensioenen.

Albert is afgestudeerd in Groningen in 1983. In 1985 behaalde hij een LLM aan Duke University, Durham NC, USA. Van 1986 tot 2021 werkte Albert als advocaat bij Van Doorne in Amsterdam, op het gebied van eerst arbeidsrecht en later pensioenrecht. Daar vervulde hij ook diverse managementrollen, waaronder die van managing partner van 2001 tot 2005.

Van 2009 tot 2016 fungeerde Albert als gastmedewerker pensioenrecht aan de Universiteit Leiden. Sedertdien hij een aanstelling als docent / onderzoeker, inmiddels voor 3 dagen per week.

Albert is op diverse gebieden actief naast zijn werk. Hij was bestuurder bij scholen, sportverenigingen en de Vereniging van Pensioenjuristen, en actief in de lokale politiek in Amsterdam. Thans is hij onder andere raadsheer plaatsvervanger bij Hof Den Haag, voorzitter van de Commissie van beroep van PZW (interne geschillenbeslechting) en actief lid van het Amsterdamse KCOV Excelsior.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Sociaal Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.01

Contact

Publicaties

  • Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen Voorzitter Geschillencommissie
  • Pensioenfonds Zorg en Welzijn Voorzitter interne Beroepsommissie
  • Gerechtshof Den Haag Raadsheer Plaatsvervanger
  • Stichting New Angle Lid Bestuur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.