Universiteit Leiden

nl en

Een combinatie van inhoudelijk gespecialiseerde en algemene kennis mbt veiligheidsvraagstukken

Het masterprogramma MSc Crisis and Security Management is compleet gewijzigd. Gecombineerd met drie algemene vakken voor alle CSM-studenten, biedt dit nieuwe programma precies die combinatie van inhoudelijk gespecialiseerde kennis en algemene kennis met betrekking tot veiligheidsvraagstukken in een steeds mondialer wordende wereldmaatschappij waar vanuit het werkveld vraag naar is, aldus Jelle van Buuren.

Crises als gevolg van terrorisme, cyberdreigingen en natuurrampen domineren het wereldnieuws en maken crisis- en veiligheidsbeheer een zwaar politiek en fel bediscussieerd onderwerp bovenaan de nationale en mondiale agenda voor maatschappij en bestuur. Het masterprogramma Crisis and Security Management (CSM) biedt inzicht in algemene ontwikkelingen en de specifieke uitdagingen op het gebied van governance van crisis en veiligheid, met diepgaande kennis van deelgebieden van crisis- en veiligheidsmanagement.

In dit nieuwe CSM-programma introduceren wij drie specialisations: The Governance of Crisis; Cybersecurity Governance; Governance of Radicalism, Extremism and Terrorism.

Meer weten? Lees verder op de Engelse pagina en/of bekijk de video.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Dr. Jelle van Buuren is universitair docent aan de Universiteit Leiden - Institute of Security and Global Affairs. Zijn onderzoeksinteresses liggen onder andere in de Europese politiesamenwerking, samenwerking van inlichtingen en grensbeheer. In zijn huidige onderzoek gaat hij in op de vraag welke rol complotdenken speelt in processen van delegitimisering.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.