Universiteit Leiden

nl en

Shell bouwt enorme plasticfabriek: 'Het is heel wrang'

Shell, het grootste bedrijf van ons land, bouwt een enorme plasticfabriek in de VS. En dat terwijl de Europese Unie, onder aanvoering van Nederland, een groot pact tegen plastic lanceert.

Esther Kentin

De plasticfabriek in Pennsylvania kost ruim 6 miljard euro en gaat, met behulp van schaliegas, polyetheen produceren. De fabriek brengt veel werkgeledenheid in de regio, maar wetenschappers en milieuclubs zijn niet enthousiast.

Zo ook docent Eshter Kentin, leider van het Leiden Advocacy Project on Plastic. 'Het is heel wrang', zegt ze in het AD (€). 'We willen toe naar een toekomst met schone energie, en dus stappen oliebedrijven maar over op plastic, waar het milieu ook totaal niet mee geholpen is.'

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.