Universiteit Leiden

nl en

Willemien den Ouden over subsidie-ophef depressiegala

Willemien den Ouden, hoogleraar staats- en bestuursrecht, was te gast in Nieuwsuur over het in opspraak geraakte depressiegala. Een deel van het geld ging in dit niet geval niet naar de afgesproken doelen. Veel subsidie is opgegaan aan de kosten voor directie en management.

Volgens Den Ouden, expert in overheidssubsidies, is meer efficiëntie en transparantie nodig bij de verdeling van subsidies. Er zou steeds eerst een duidelijk subsidiebeleid moeten worden gemaakt, waarmee de doelen van de overheid ook daadwerkelijk kunnen worden bereikt. Daarop moet iedereen die denkt bij te kunnen dragen aan die doelen, kunnen inschrijven. Subsidies zouden niet één op één moeten worden gegeven aan bekende partijen bij de overheid.

NOS Nieuwsuur (vanaf 3.54 min)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.