Universiteit Leiden

nl en

Peter Rodrigues over Migratierecht: wenselijkheid en menselijkheid

Immigratiestromen zijn van alle tijden en veranderen voortdurend. Ook de manier waarop we daar mee omgaan wijzigt. Daar hoort bij dat het beleid zich ontwikkelt. Maar hoe gebeurt dat dan?

Hoe werken maatschappelijke ontwikkelingen door in wetgeving? Waar is dit van afhankelijk en pakt dit in de praktijk altijd zo uit als wenselijk en menselijk is? Hoe waarborgen we humaniteit en medemenselijkheid?

Peter Rodrigues, hoogleraar immigratierecht was op 26 januari 2020 te gast in de Remonstrantse Kerk in Oosterbeek en verzorgde daar een inleiding over bovengenoemd thema, waarbij het accent lag op concrete ervaringen van migranten, in het bijzonder die van kinderen.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.