Universiteit Leiden

nl en

Karwan Fatah-Black lid van de Jonge Akademie

Historicus Karwan Fatah-Black doet onderzoek naar het Nederlandse koloniale verleden, en mengt zich regelmatig in het publieke debat hierover. Vanwege zijn wetenschappelijke en maatschappelijke inzet is hij benoemd tot lid van de Jonge Akademie.

Karwan Fatah-Black is door de KNAW benoemd tot lid van de Jonge Akademie.

Karwan Fatah-Black doet bij het Instituut voor Geschiedenis onderzoek naar het Nederlandse koloniale verleden, slavernij en Suriname. Voordat hij aan zijn promotie begon, werkte hij enkele jaren als docent in het middelbaar onderwijs. Fatah-Black wordt regelmatig gevraagd advies te geven aan musea of ministeries over de omgang met het koloniale- of slavernijverleden.

Jonge topwetenschappers

De Jonge Akademie is het platform voor jonge topwetenschappers van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Op 10 december maakte de KNAW het lidmaatschap van Fatah-Black bekend. Binnen De Jonge Akademie wil hij zich inzetten om het gat te dichten tussen de internationaal georiënteerde wetenschap en de actuele vragen van het Nederlandse publiek. Hij wil zoeken naar de beste manieren waarmee wetenschappers kunnen omgaan met maatschappelijke partijen.

Naast Fatah-Black werden nog 9 andere onderzoekers lid van de Jonge Akademie. Het zijn onderzoekers uit verschillende disciplines die zich  wetenschappelijk hebben bewezen, en minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd. Zij worden officieel als lid geïnstalleerd op 23 maart 2020.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.