Universiteit Leiden

nl en

Assessor Jonatan Wirix-Speetjens zet zich in voor meer betrokken studenten

Per 1 september 2019 is Jonatan Wirix-Speetjens de nieuwe assessor in het faculteitsbestuur van de Faculteit Geesteswetenschappen. Hij neemt het stokje over van Olivier Fajgenblat. Om hem wat beter te leren kennen, stelt Jonatan zich in deze video kort voor.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Community building

‘Onze faculteit heeft zoveel opleidingen en studenten dat ik community building een belangrijke term vind', legt Jonatan uit. ‘Het zoeken van een rode draad om al die verschillende studenten het gevoel te geven dat ze een student geesteswetenschappen zijn - en niet enkel een student African Studies of Kunstgeschiedenis bijvoorbeeld - is iets waar ik me tijdens mijn assessorschap voor wil inzetten. Veel studenten voelen zich nu nog niet zo betrokken of geactiveerd om na te denken over de universiteit of weten niet zeker of hun mening gehoord wordt. In de besluitvorming hangt het daarom nog te vaak af van individuen die net wat meer vooraan staan en makkelijker hun stem laten horen.’

Meer weten over assessor Jonatan en zijn plannen?

Lees daarvoor het artikel van 8 augustus, waarin Jonatan en voormalig assessor Olivier Fajgenblat terug én vooruit blikken op het assessorschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.