Universiteit Leiden

nl en

Leidse studente wint ECHO Loyens & Loeff Law & Tax Award

De Leidse studente ondernemingsrecht Raz Ahmad heeft gisteren de ECHO Loyens & Loeff Law & Tax Award 2019 gewonnen. De ECHO-Awards worden jaarlijks uitgereikt aan excellente studenten met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs.

Naast Raz was ook Nebeela Hussain, studente fiscaal recht aan de Universiteit Leiden, in de race voor deze prijs. Chelsea Schuin, recent afgestudeerd van de Advanced Master in International Children's Rights, was genomineerd voor de ECHO WO Award.

Toegankelijke arbeidsmarkt

'Ja, ik ben uiteraard heel blij met deze award', vertelt Raz na afloop. 'Het was een spannende en bijzondere ervaring. Ik moest een pitch houden, waar ik best zenuwachtig voor was, maar ik werd heel erg goed ondersteund door mensen van de Universiteit.' In haar pitch vertelde ze onder meer over het toegankelijker maken van de juridische arbeidsmarkt.  

'Organisaties zijn vaak bezig met aan quota te voldoen, zonder zich daadwerkelijk te realiseren wat de toegevoegde waarde van diversiteit is.'

Raz Ahmad 

Authentieke stem

Volgens de jury maakte Raz indruk met haar heldere analyse van uitdagingen gerelateerd aan diversiteit en inclusiviteit in de juridische sector en de concrete ideeën die ze als oplossingen ziet. 'Ze weet hierin op natuurlijke wijze persoonlijke verhalen te verbinden met professionele ambities en identiteit. Raz is niet bang om haar eigen authentieke stem te laten horen, maar is daarin constant bewust bezig ruimte te creëren voor de stemmen van anderen. Hiermee is Raz de winnares van de Loyens & Loeff Law & Tax Award.'

Summer Course

De vier catergoriewinnaars van de ECHO-awards mogen een volledig verzorgde summer course volgen aan de University of California in de Verenigde Staten. Raz: 'Een mooie kans. Ik ga me komende tijd eens verdiepen in wat voor course ik ga doen. Ik ben net begonnen aan mijn master Ondernemingrecht en op dit moment vind ik de advocatuur erg interessant, maar wie weet wat er nog in een jaar veranderd!'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.