Universiteit Leiden

nl en

Podcast: hoe Rembrandt zijn stem terugkreeg

Kunstschilder Rembrandt van Rijn leefde lang voor de uitvinding van geluidsopnames en videocamera’s. Toch is het een groep wetenschappers gelukt om zijn stem te reconstrueren. Hoe? Letterkundige Olga van Marion vertelt erover in Enkeltje Wetenschap.

Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Daarom wordt dit ‘Rembrandtjaar’ opgevrolijkt door allerlei activiteiten om de beroemde Hollandse meester te herdenken. Ook in Leiden, want Rembrandt werd hier geboren en stond enige jaren ingeschreven aan de universiteit. Zo kun je onder andere replica’s van zijn schilderijen vinden aan zeven universiteitsgebouwen in de stad, en op 13 en 14 juli is het tijd voor de Leidse Rembrandtdagen.

Abonneren

In Enkeltje Wetenschap vertellen wetenschappers van de Universiteit Leiden over de passie voor hun onderzoek. Dat doen ze in minder dan 15 minuten, zodat je de aflevering gemakkelijk luistert in de trein tussen onze universiteitssteden Leiden en Den Haag. We maken de podcast in het kader van ons 444-jarig bestaan.

Benieuwd naar de volgende aflevering? Abonneer je op Enkeltje Wetenschap via de volgende kanalen:

Interview en montage: Merijn van Nuland
Mail de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.