Universiteit Leiden

nl en

Dieper graven in Bodem, Sediment en Samenleving met Peter Houben

Een groep van 12 studenten aan het Leiden University College bezocht het Eifelgebergte voor de jaarlijkse excursie in de cursus 'Bodems, Sediment en Samenleving' van Dr. Peter Houben. Dr. Peter Houben is universitair docent Environmental Earth Sciences and Sustainability aan het Leiden University College The Hague.

Stap buiten het klaslokaal

De excursie is bedoeld om studenten vertrouwd te maken met de essentie van bodemkunde. Wanneer studenten stappen maken buiten het klaslokaal en in het veld, maken zij gemakkelijker het onderscheid tussen verschillende bodems en hun onstaanswijze dan in de rauwe voorbeelden in de literatuur. Dit jaar was de excursie vooral gericht op het leggen van verbindingen tussen de eigenschappen van de bodem, het weer, de geografische geschiedenis, vegetatie, menselijke impact en klimaatverandering in het Eifelgebied. Een tocht, verzorgd door boswachter Ewald Michels, gaf een unieke aanvulling hierop; hij gaf studenten een kijkje in de huidige en toekomstige uitdagingen van bosbeheer als gevolg van het klimaatverandering. Naast de nodige veldactiviteiten werden afgelosten door welverdiende ontspanningsmomenten met kampvuren en tafeltennis.

Leiden University College The Hague geeft je de mogelijkheid om je te specialiseren in een van onze zes interdisciplinaire majors (BA/BSc) terwijl je de Global Challenges van de 21ste eeuw bestudeert. De flexibele opzet van ons programma stelt ons in staat om de verschillende academische disciplines van studenten van over de hele wereld in één programma te combineren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.