Universiteit Leiden

nl en

Haentjens houdt Jonge Balie lezing 21 februari 2019

Brexit houdt de gemoederen bezig, zo ook bij de Jonge Balie Amsterdam. Op 21 februari sprak Matthias Haentjens ruim 200 leden toe bij Roeivereniging De Amstel over de gevolgen van Brexit voor de Europese financiële sector.

Hij besteedde daarbij aan vier onderwerpen specifieke aandacht: het vervallen van het “Europees paspoort” van financiële ondernemingen in Londen; forumkeuze voor Londense rechters en tenuitvoerlegging van Britse uitspraken in de EU; clearing buiten bereik EU; en de (on)bruikbaarheid van bankobligaties die aan Engels recht zijn onderworpen. Haentjens adviseerde eerder met Leidse en Rotterdamse collega’s het Europees Parlement over deze kwestie en kon dus zijn ervaringen met de aanwezige, jonge advocaten delen. Na afloop van de lezing werd nog lang nagepraat.”

Zie ook het baliebulletin Jonge Balie Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.