Universiteit Leiden

nl en

Alexandre Afonso over mogelijke Brexit-allianties

Gaat het Groot-Brittannië lukken om samen te werken aan een Brexit? Alexandre Afonso, UD bij het Instituut voor Politieke Wetenschappen onderzocht hoe Britse parlementsleden tot nu toe gestemd hebben en zette dit om naar een grafiek over mogelijke samenwerkingsverbanden in relatie tot verschillende terugtrekkingsovereenkomsten. Het artikel is gepubliceerd in de Washington Post.

De parlementsleden hebben tot nu toe gestemd over acht Brexit-moties. Aan de hand van deze resultaten laat Afonso zien welke mogelijke allianties zouden kunnen leiden tot een succesvolle Brexit. Er zijn veel tegenstellingen maar ook mogelijkheden. ‘De grafiek suggereert dat een overeenkomst over de douane-unie en de Common Market 2.o de meeste kans maken op mogelijke samenwerking,’ aldus Afonso.

Je kunt het volledige Engelstalige artikel ‘This graph shows where the British Parliament might agree on Brexit’ lezen op de website van de Washington Post.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.