Universiteit Leiden

nl en

Sportdatawetenschapper Rens Meerhoff bij De Kennis van Nu

Data worden steeds belangrijker in de topsport. Maar kunnen data op het allerhoogste niveau het verschil maken? Sportdatawetenschapper Rens Meerhoff denkt van wel, zo vertelt hij bij De Kennis van Nu.

Rens Meerhoff

​​​​​​​Scoren met data

In de aflevering ‘Scoren met data’ van 13 februari duiken presentatoren Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen in de wereld van sportdata. Ze gaan onder andere langs bij Rens Meerhoff van het Leiden Institute of Advanced Computer Science. Hij vertelt in de uitzending over een app die hij ontwikkelt voor coaches, om ze te helpen data te interpreteren. Daarnaast gaat hij in op wat je precies met data kan in de sport. ‘Als je genoeg data hebt, kan je analyses doen die resultaten geven die niet alleen het vanzelfsprekende of het intuïtieve gevoel van een coach bevestigen.’ Oftewel, data-analyse kan tot nieuwe belangrijke inzichten leiden. Naast Meerhoff was ook Auke Damstra in de aflevering te zien. Hij is manager bij Sport Data Valley.      

Bekijk de hele aflevering

Nog meer Leidse datawetenschappers

Naast Meerhoff zijn ook andere sportdatawetenschappers onlangs in de media gekomen, vanwege het evenement 'Sports data, what’s in a game?' dat het Sport Data Center (SDC) in januari organiseerde. Universitair docent Arno Knobbe is directeur van het SDC.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.