Universiteit Leiden

nl en

Rebecca Schaefer bij Sleutelstad over muziek en ons brein

De Leidse psycholoog Rebecca Schaefer waakt voor stellige, algemene conclusies op basis van kleine studies. 'Wetenschappers weten namelijk nog niet hóe het brein precies reageert op muziek. Maar dát er van alles in de hersenen gebeurt, is duidelijk.' Luister naar het interview bij Sleutelstad 93.7 fm.

Sleutelstad 93.7 fm

Rebecca Schaefer over de relatie tussen muziek en ons brein, bijvoorbeeld bij ritme en bewegen.
Soundcloud: Rebecca Schaefer over muziek en ons brein

AD 

Muziek is een van de krachtigste middelen om emoties op te roepen. Je kunt jezelf ermee in een bepaalde stemming brengen. Zelfs als je een liedje in je hoofd afspeelt, activeren de hersenen op een vergelijkbare manier als bij het daadwerkelijk horen van een liedje.’
Dit is wat muziek met ons brein doet

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie