Universiteit Leiden

nl en

Adriaan van der Weel over de toekomst van het lezen in de digitale tijd

We leven in een tijd van steeds snellere en diepere digitalisering. Digitale technologieën bieden enorme kansen voor het genereren, gebruiken, opslaan en overbrengen van informatie. Tegelijkertijd komen een aantal beproefde leesmethoden onder druk te staan. Vier jaar lang heeft een groep wetenschappers, onder wie Adriaan van der Weel, op het gebied van lezen, schrijven en publiceren de impact van digitalisering van lezen onderzocht.

 

Papier en scherm vereisen elk hun eigen verwerkingsvormen. In de hybride leesomgeving van papier en schermen waarin we vandaag leven, zullen we moeten uitzoeken hoe we de voordelen van papier en digitale technologieën in verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende doelen optimaal kunnen benutten.

Lees het hele artikel op FAZ.net
(in Duits)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.