Universiteit Leiden

nl en

Masterstudenten bezoeken Eurojust in Den Haag

Precies een week voordat Eurojust bekendmaakte mee te doen aan de operatie ‘Pollino’, een van de grootste gemeenschappelijk onderzoeken van dit moment, bezocht een groep van 20 studenten van de Master Europees Recht het hoofdkwartier van Eurojust in Den Haag.

Eurojust is het EU agentschap opgericht om het werk van nationale openbare aanklagers in zaken met grensoverschrijdende en zware criminaliteit te coördineren en ondersteunen. De studenten ontvingen een twee uur durende introductie over het werk van het agentschap en zijn rol in het mogelijk maken van samenwerking tussen nationale openbare aanklagers, waaronder samenwerking binnen het raamwerk van gezamenlijke onderzoekteams. 

Meer informatie over Pollino kan hier worden gevonden, en meer informatie over Eurojust hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.