Universiteit Leiden

nl en

Jojanneke van der Toorn op NOS.nl: 'Een inclusief werkklimaat is cruciaal'

Uit onderzoek blijkt dat diversiteit en inclusiviteit geen prioriteit heeft op werkvloer. Jojanneke van der Toorn, hoogleraar inclusie van lhbt-werknemers is niet verrast. 'Veel organisaties hebben diversiteit en inclusie op de kaart, maar verankeren ze niet in hun beleid. Daarmee blijven ze van ondergeschikt belang.' 

NOS.nl

Onderzoek: diversiteit en inclusiviteit geen prioriteit op werkvloer (17 juni)

Jojanneke van der Toorn wil als expert in de media een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Bijzonder hoogleraar Van der Toorn is deskundig op het gebied van diversiteit en inclusie op het werk, seksuele vooroordelen, sociale ongelijkheid en politieke ideologie. Van der Toorn richt zich specifiek op de inclusie van LHBTI-werknemers op de werkvloer. 

De Standaard

Opnieuw kregen alleen mannen de Nobelprijzen voor Fysica, Chemie en Geneeskunde. Waarom worden vrouwen over het hoofd gezien? De stereotypering is funest, zegt hoogleraar psychologie Jojanneke van der Toorn in De Standaard: 'Mannen en vrouwen hebben vaak “last” van dezelfde stereotypen.' Lees waarom vrouwelijke wetenschappers veel minder vaak laureaat zijn.
De Nobelprijs, een bekroning met een baard 

Nieuw Wij

Interview met Jojanneke van der Toorn naar aanleiding van Roze Zaterdag 28 juni over inclusie van relatief onzichtbaar diverse werknemers.
'Het is belangrijk dat er rolmodellen zijn in álle lagen van de organisatie'

BNR Ondernemersdesk Inclusiviteit

In 'pride-month' juni vertelt Van der Toorn bij BNR Ondernemersdesk Inclusiviteit over het roze plafond en zichtbare en onzichtbare verschillen op de werkvloer.
Een wetenschappelijke blik op het roze plafond

Volkskrant

'Homo- en met name biseksuele werknemers hebben minder vaak een vast contract dan hetero’s, ze hebben vaker last van burn-outklachten en worden vaker gepest of geïntimideerd op het werk. Bij transgenders liggen de percentages nog hoger', zegt Van der Toorn.
Is het roze plafond te doorbreken met een workshop?

NRC

Hoe zorg je dat LHBT-werknemers zich thuis voelen op werk? In Leiden wordt daar nu onderzoek naar gedaan.
Wie in de kast blijft, moet continu opletten

Leidsch Dagblad

Erkenning van seksuele geaardheid op de werkvloer gaat niet per se over seks, blijkt uit onderzoek van hoogleraar ’LHBT Workplace Inclusion’ Jojanneke van der Toorn.
Wie zich thuisvoelt presteert beter

Trouw

Voelen vrouwen zich thuis bij het vervoersbedrijf, worden zij er serieus genomen, en kunnen zij zichzelf zijn op het werk? 
Busvervoerders willen meer vrouwen achter het stuur

Financieel Dagblad

Waar man-vrouwdiversiteit en culturele diversiteit bij bedrijven hoog op de bedrijfsagenda staan, heeft homo- en transgenderdiversiteit nog een lange weg te gaan. Dat blijkt uit gesprekken die het FD voerde met experts.
Hoeveel kleuren telt de regenboog op de werkvloer?

Podcast

Diversiteit is het nieuwe duurzaam. 
De ene na de andere grote corporate laat publiekelijk weten hier mee aan de slag te gaan. Maar hoe duurzaam is deze ontwikkeling werkelijk?
LHBTI-emancipatie op de werkvloer

Meer

Meer mediaberichten van Jojanneke

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.