Universiteit Leiden

nl en

Jojanneke van der Toorn in Het Parool over de genderkloof in de wetenschap

Een actieplan voor meer diversiteit in de wetenschap werd onlangs fors afgezwakt door de Tweede ­Kamer. Maar de argumenten ­waarmee dat gebeurde, zijn wankel. Lees de opinie in Het Parool van ­Jojanneke van der Toorn, bijzonder hoogleraar Inclusie van LHBT werknemers op het werk, en Michiel Kolman van Elsevier en Workplace Pride.

Het Parool

‘Genderkloof in de wetenschap verdwijnt niet vanzelf’ (10 januari 2021)

Bijzonder hoogleraar Jojanneke van der Toorn is expert op het gebied van diversiteit en inclusie op het werk, seksuele vooroordelen, sociale ongelijkheid en politieke ideologie. Van der Toorn richt zich specifiek op de inclusie van LHBTI-werknemers op de werkvloer en vertelt erover in diverse media. Bekijk ook haar persoonlijke website op JvanderToorn.com

Selectie in de media

BNR

Veel mensen denken op een inclusieve werkplek te werken. 'In het opstellen van een functieprofiel zoek je naar iemand die er hetzelfde uitziet als jij en daar ligt het probleem.' Beluister Van der Toorn bij BNR.
Zo creëer je een inclusieve werkplek (14 september 2020) 

Zeg Podcast

Is er een relatie tussen je manier van spreken en je seksuele oriëntatie? En als er een verband is, wat doen we dan als luisteraars met die informatie? 
Kun je horen of iemand homo is? (1 september 2020) 

NOS.nl

Uit onderzoek blijkt dat diversiteit en inclusiviteit geen prioriteit heeft op werkvloer. Van der Toorn: 'Een inclusief werkklimaat is cruciaal. Veel organisaties hebben diversiteit en inclusie op de kaart, maar verankeren ze niet in hun beleid. Daarmee blijven ze van ondergeschikt belang.'
Onderzoek: diversiteit en inclusiviteit geen prioriteit op werkvloer (17 juni 2020)

Volkskrant

Het probleem is dat divers talent zich niet altijd thuisvoelt op de Nederlandse werkvloer, zegt Van der Toorn. 'Werkgevers richten zich vooral op de werving van diverse kandidaten maar zorgen vervolgens niet voor een inclusief werkklimaat. Op die manier ben je ze ook zo weer kwijt.’
Waar moeten we beginnen als we racisme in de praktijk willen aanpakken? (13 juni 2020)

De Standaard

Opnieuw kregen alleen mannen de Nobelprijzen voor Fysica, Chemie en Geneeskunde. Waarom worden vrouwen over het hoofd gezien? De stereotypering is funest, zegt Van der Toorn: 'Mannen en vrouwen hebben vaak “last” van dezelfde stereotypen.' 
De Nobelprijs, een bekroning met een baard (14 oktober 2019)

Nieuw Wij

Interview met Van der Toorn naar aanleiding van Roze Zaterdag 28 juni over inclusie van relatief onzichtbaar diverse werknemers.
'Het is belangrijk dat er rolmodellen zijn in álle lagen van de organisatie'

BNR Ondernemersdesk Inclusiviteit

In 'pride-month' juni vertelt Van der Toorn bij BNR Ondernemersdesk Inclusiviteit over het roze plafond en zichtbare en onzichtbare verschillen op de werkvloer.
Een wetenschappelijke blik op het roze plafond

Volkskrant

'Homo- en met name biseksuele werknemers hebben minder vaak een vast contract dan hetero’s, ze hebben vaker last van burn-outklachten en worden vaker gepest of geïntimideerd op het werk. Bij transgenders liggen de percentages nog hoger', zegt Van der Toorn.
Is het roze plafond te doorbreken met een workshop?

NRC

Hoe zorg je dat LHBT-werknemers zich thuis voelen op werk? In Leiden wordt daar nu onderzoek naar gedaan.
Wie in de kast blijft, moet continu opletten

Leidsch Dagblad

Erkenning van seksuele geaardheid op de werkvloer gaat niet per se over seks, blijkt uit onderzoek van hoogleraar ’LHBT Workplace Inclusion’ Jojanneke van der Toorn.
Wie zich thuisvoelt presteert beter

Trouw

Voelen vrouwen zich thuis bij het vervoersbedrijf, worden zij er serieus genomen, en kunnen zij zichzelf zijn op het werk? 
Busvervoerders willen meer vrouwen achter het stuur

Financieel Dagblad

Waar man-vrouwdiversiteit en culturele diversiteit bij bedrijven hoog op de bedrijfsagenda staan, heeft homo- en transgenderdiversiteit nog een lange weg te gaan. Dat blijkt uit gesprekken die het FD voerde met experts.
Hoeveel kleuren telt de regenboog op de werkvloer?

Podcast

Diversiteit is het nieuwe duurzaam. De ene na de andere grote corporate laat publiekelijk weten hier mee aan de slag te gaan. Maar hoe duurzaam is deze ontwikkeling werkelijk?
LHBTI-emancipatie op de werkvloer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.